HTML

Antipop

Neked is eleged van, hogy a rádióból és a tévéből is pop mocsok dől? Hogy a teszkóban is Fiesta szól? Hogy a pop zene mindenhol beleokádik a füledbe? Nekünk nagyon. Úgyhogy kardot rántunk és lemészároljuk őket mind egy szálig.

Friss topikok

Linkblog

V.S.O.P. - Ki jött vissza?

2008.07.11. 03:44 khesson

Na ki? A V.S.O.P.! Nem kellett volna. Valahonnan sikerült pénzt akasztaniuk, biztosan kiraboltak egy bankot, vagy egykötöttek egy pénzszállítót, de az is lehet, hogy ők szedik a védelmi pénzt a parlamentben is, amekkora gengszterek ezek. Igazi magyar píályempík. A magyar hip-hop mainstream eddig sem volt túl nívós, gondoljunk csak Ogli G-re és legújabb lemezére a Full Gizdára... :)
Az a szomorú, hogy a V.S.O.P valamikor jó kis rap banda volt, amikor még egyszerű suhancok voltak, bár a gengszter stílust már akkor felvették. Most már csak kihipózott niggák, akik azt hiszik, hogy a "US and A"-ben vannak. Valaki szóljon már nekik, hogy nem! Íme a klip, elemzés a folytatásban:

A klip javára legyen mondva, hogy magyar viszonylatban elég magas költségvetésű, de ennyivel le is zárhatjuk a pozitív oldalt. Ja meg hát a csajok azért nagyon jók, de egy strici klipben ez alap, ezért külön ki sem kell emelni. A videó egy az egyben átvette az amerikai west coast hagyományokat. Minden a pénzről, a külsőségekről szól. "Mindenki gengszter, mindenki modell", hogy egy hazai hip-hop klasszikust idézzek. Ezen már 50 Cent óta túltettük magunkat. A fiúk nagyon menők, össze-vissza mutogatnak, meg fenyítenek és hangzatos neveik előtt feszítenek. Papa Jo viszi a pálmát, hitelesen kőkemény, leginkább az esti mesés mackóhoz hasonlít. A kocsik a műfaj stílusjegyei, ne bántsuk őket, hiszen senki sem kérdezte tőlük, részesei akarnak-e lenni ennek a verbális terrorizmusnak. De hogy a francba kerül képpe Szőke András vagy a két Rippel fivér? A lehető legócskább trükk ismert arcokkal megtúrbózni egy klippet. Valószínűleg jól kibélelték a zsebüket a fiúk, ha hajlandóak égetni magukat ebben a szarban.
A klip és a zene/szöveg összhangja tökéletes. Felszínes, anyagias maszlag mind a kettő.
A zene katasztrófálisan minimális. Prüttyögés meg kattogás az egész és 0%-ban egyedi. Egy 10 másodperces rész ismétlődik elhanyagolható variációkkal 4,5 percen keresztül. Izgalmas mi?
És most jöhet a legjobb!
A szöveg. Primitívségében Csicsi Pimpinkinjéhez hasonlít, de azt legalább senki nem veszi komolyan. Összeültek a V.S.O.P. srácok, felcsapták a P.I.M.P-Magyar szótárat és nekiálltak veretes művük papírra vetésének. Én nem tudom, hogy a rajongói tábor építése végett vagy miért a "Mindenki bekaphatja" gondolat a refrén második sora, de ez biztosan valami modern marketing stratégia része. (A rádió/tv verzióban ez "Mindenki ezt hallgatja" sorrá szelidült) A refrén amúgy is problémás. Ki-ki a maga kontextusában próbálja meg értelmezni a következőt: "Olyan mintha hip-hop szólna, na gyere velünk tegyél RÁ!" (Mondjuk tényleg olyan, de csak kicsit. Rá is teszek egy nagy kukoricás barnamacit asszem.) Nem maradhat el az klasszikus amerikai "Shake that ass baby" magyar változata sem. Most ízlelgessük a következő sorokat és próbáljuk elhelyezni a V.S.O.P.-t a magyar magaskultúra égiszén:

"Zorall lesz mint lé nélkül vinni el egy prostit" - Az aztán zorall... gondolom a strici is nagyra értékeli ezt a teljesítményt és nem győzi meghálálni 8 napon túl gyógyuló sérülés formájában.

"Most visszajött a 4 zsivány. Az ultrakamu üzenetek tré vágány." - Mi van???

"Mi lenne itt a hip-hop ha nem léteznénk?" - Önbizalom az van!

Riszpekt!

 



 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://antipop.blog.hu/api/trackback/id/tr71563198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása