HTML

Antipop

Neked is eleged van, hogy a rádióból és a tévéből is pop mocsok dől? Hogy a teszkóban is Fiesta szól? Hogy a pop zene mindenhol beleokádik a füledbe? Nekünk nagyon. Úgyhogy kardot rántunk és lemészároljuk őket mind egy szálig.

Friss topikok

Linkblog

Bridge - Mozdulj hát!

2008.07.11. 03:43 khesson

Itt van nekünk a csodálatos Bridge együttes, hogy nehogy azt higyjük nálunk nincs is gagyi, mert kéremszépen VAN! Ennek a remek formációnak bármelyik számát választhattam volna, de mivel ez az első, bemutatkozó nótájuk hát vegyük ezt vizsgálat alá.
Pár szót ejtsünk erről a gyönyörű párról. Az együttes férfi tagja a Kozsó Akadémia vörösdiplomás eminense Joskó, aki az érzelmes kigyúrt macsó paradox modelljét próbálja meg életre kelteni, aki csókokkal és rózsákkal borítja el álmai asszonyát, de bárkinek bebaszik egy hatalmasat ököllel az arcába ha az szemtelenkedik. Réka tipikus példája a popzene által felszippantott tehetséges, ám elvtelen roma zenészeknek, de hát valamiből neki is meg kell élnie ugyebár. Így hogy megismertük mai versenyzőinket, jöjjön a kilp:

Remélem sikerült végighallgatni ezt a rettenetet. Zeneileg igazából nincs komoly probléma a számmal. Jól megírt, könnyen emészthető limonádé. Stílusa szinte meghatározhatatlan, a tingli-tangli jelző illene rá talán a legjobban. A gitár miatt nevezhetnénk talán hungaro-latin vernyákolásnak is, amolyan lájt-fiesztásan. A szám végén a zongorabetét egészen kellemes, talán érdemes lett volna aköré felépíteni a teljes dalt, bár ilyen dalszöveg mellett veszett fejsze nyele lett volna.
Kezdjük rögtön azzal, hogy a hideg futkos a hátamon a felszólító jellegű magyar pop számoktól. A legvérlázítóbb példa erre az ország elsőszámú ostobenkó kurvájának korszakalkotó slágere. Igen Galambos Dorinára gondolok és a Mese másnak szól című számra. Nehogy már egy ilyen agyatlan gyökér mondja meg, hogy mit csináljak: "Édredj fel és végre kezdj élni" ÚRISTEN! Annyira hiteles tőle ez a nagy bölcsesség, mitha Fábryval reklámoznának izzadásgátlót. Persze ebbe a sorba Lolát is beállíthatjuk a Mozdulj már (hú micsoda címpaletta a magyar piacon, de nézzük a jó oldalát a "Mozdulj *á*" paraméter már két számot jelöl) című dalával, de Lolát nem bántjuk, mert ő legalább nem buta.
A Bridge együttesnek sincs semmilyen morális alapja felszólítani az ártatlan zenehallgatót semmilyen tevékenységre, főleg ilyen szemiotikailag értelmezhetetlen mondatok társaságában, mint a refrén második sora: " Te vagy az a szikra amire annyira vársz." ! (Várom a tippeket, hogy ez mit jelenthet. A helyes megfejtők egy két személyes utat nyerhetnek a Zetor bolygóra.)
Az iszonyatosan semmitmondó és buta dalszöveghez legalább a klip is idomul. Egy szép magyar "C" kategóriás alacsony költségvetésű mű. Borzalmas dramaturgiával ám annál szexibb Rékával és ez elég is a sikerhez. Joskó Shyguys-t idéző gesztikulációja a szánalmasság és a röhejesség határmezsgyéjén imbolyog, de végeredményben szórakoztató. Még szerencse, hogy nem nagyon énekel, de valószínűleg az is hasonló lehet. A szám buzdító ciméhez híven kurva unalmas, semmi nem történik, csak Joskó mutogat, meg a mellszőrzetét markolássza, mígy Réka cickóit minden irányból nekidörgöli a ház falát övező lécekhez.
Hát törjünk pálcát a klip és a Bridge együttes felett: nem jó! Sőt szar, ezért természetesen Viva Comet jelölt. Ez szerintem mindent elárul...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://antipop.blog.hu/api/trackback/id/tr51563197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása